Persson och KIF går skilda vägar

Kim Persson väljer att flytta tillbaka till Gävle. Foto: Mats Åstrand

Kim Persson lämnar Kiruna IF.

– Hela KIF ska ha en stor eloge för deras verksamhet. Men jag har inte lyckats leva upp till förväntningarna, säger forwarden.

Kim Persson värvades till Kiruna IF inför den här säsongen efter att ha imponerat stort i Grästorp säsongen innan.

KIF-fansen hade höga förväntningar på honom, men de bleknade nog i jämförelse med vilka förväntningar han hade på sig själv.

Efter ett mål och två assist på åtta matcher väljer han att flytta tillbaka till Gävle igen. Han flyger hem på lördag morgon.

Persson är noga med att poängtera att han inte är missnöjd på KIF.

– Jag är jättenöjd med all behandling runt omkring och jättenöjd med alla förutsättningar. Klubben fixade ett boende redan innan man kom upp och sedan ett jobb. De har fått ihop det riktigt bra och jag vill ge dem en stor eloge för det. Så funkar det absolut inte i alla klubbar i Hockeyettan. Jag vill gärna lyfta fram det, säger Kim Persson.

Anledningen till flytten från Kiruna är sportslig. Kim Persson har inte mått bra av att inte leverera på isen.

– Jag har aldrig spelat under den pressen som jag har gjort i år. Både den pressen som yttre förväntningar skapar men framför allt den pressen som jag har lagt på mig själv. Jag har inte kunnat leva upp till förväntningarna. Innan har jag spelat helt utan förväntningar och då blivit en positiv överraskning. Här hoppade vi på att min utveckling skulle fortsätta men det funkade inte. Det har satt sig psykologiskt, säger 22-åringen.

Trots det här ångrar Kim Persson inte flytten till Kiruna.

– Jag kan inte ändra på något utan bara lära mig av misstagen. Jag ångrar inte flytten upp, jag är snarare stolt över den. Jag har jobbat stenhårt och försökt. Jag har träffat helt fantastiska människor i Kiruna och har absolut inget otalt med Kiruna IF.

Varför blivit så här?

– Jag kan inte sätta finger på varför. Jag känner själv att jag inte kan styra över varför det som har blivit så här. Jag har kommit till hallen varje dag och gjort mitt bästa men jag har inte fått till. Det finns ingen anledning att vänta och hoppas på att det ska vända. Jag tog det här beslutet nu när vi har en ledig helg så att grabbarna hinner smälta det och fokusera på vad som händer längre fram.

Hur känns det nu när du har tagit beslutet att lämna?

– Det kommer att ta ett tag att landa i det här. Det är klart att det är supertråkigt. Men jag och klubben har kommit överens om att det här är det bästa för mig och för KIF och det känns bra. Det känns jättetråkigt att lämna. Jag har skaffat mig vänner för livet. Det är väldigt tråkigt att lämna kollegorna på jobbet också. Men för min hockeys skull och för Kirunas skull är det här rätt beslut.

Vad ska du göra nu?

– Jag flyger hem till Gävle I morgon bitti. På måndag kommer jag börja kika på alternativa lösningar för den här säsongen. Var, när och hur det blir har jag ingen aning om nu, säger Kim Persson.

Sportgruppens Thomas Jatko är också noga med att understryka att det inte finns några hard feelings mellan KIF och Kim Persson.

– Det här är vad som är bäst för Kim och vad som är bäst för KIF. Kim är en bra och smart person och valde själv att bryta kontraktet och flytta hem. Både han och vi är så klart frustrerade över att han inte har fått till sitt spel hos oss.

Jobbar ni med att ersätta honom?

– Ja, vi scannar av marknaden hela tiden. Olle Vennström har tränat hos oss i veckan och vi försöker att lösa allting runt omkring ishockeyn för honom, säger Thomas Jatko.

KIF-tränaren Robert Lahti fyller i:

– Kim är en mycket bra spelare. Han kommer garanterat att lyckas bra på sitt nästa uppdrag. Just nu var inte KIF och han rätt för varandra, men det betyder inte att någon av oss gjort ett dåligt jobb.

Mattias Heikki

Gillar du Mattias Heikkis texter på hemsidan?

Visa det genom att swisha en liten slant till KIF.

123 601 38 41

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna IF A-laget hemsida http://www.kirunaif.se//KirunaIF