Anders har inte slutat: axlar rollen som säljchef på Bil-City

Nu födjupar sig Skoda-fantasten Anders Svonni i alla märken, här vid en Vw Transport.

En del kunder har undrat varför Anders Svonni inte längre syns i annonserna för Skoda. Han har inte slutat. Anders lämnar 
Skoda-hallen – men blir kvar på Bil-City. Som säljchef får han ett bredare ansvar över alla märken.
   Att det finns utvecklingsmöjligheter inom ett relativt litet, privat företag, tycker Anders är häftigt.
   – Vi lyfter varandra och växer tillsammans, berättar han.Utveckling
Skoda-fantasten 
Anders Svonni började som säljare på Bil-City 2012.
   Under åren har han samlat på sig en mängd erfarenhet, som han nu kommer dela med sig till de nyanställda på företaget. 
Sedan 1 oktober är hans titel Säljchef. Säljchef innebär ett bredare ansvar över alla märken. För Svonni känns det som en spännande utmaning. Han tror att det i början blir lite svårt att ställa om från ett märke till flera. Han har redan börjat fördjupa sig om VW Transport- och personbilar, för att få samma rika kunskap som han har om Skoda.
   – När man sysslar med ett bilmärke lägger man allt krut på det. Nu ställer jag om till ett bredare perspektiv, säger Anders.

Ny position

Ofta på mindre, privata företag blir de anställdas positioner låsta. Att kunna växa inom företaget tycker Anders är häftigt.
   Positionen säljchef har tidigare inte funnits på Bil-City. Förut var det VD:n som även hade det ansvaret. 
Positionen skräddarsyddes efter företagets behov. Teamet såg att den skulle gynna hela arbetet och ta företaget närmare det gemensamma målet.Åsa Hofslagare är VD medan Anders Svonni blir säljchef.
   – Det är steget blir riktigt bra för oss. Här lyfter vi varandra och jobbar hela tiden tätt mot samma mål.


Utbildande roll

Bil-City har 3 säljare och 1 trainee. Anders axlar nu, i högre utsträckning än tidigare, en utbildande roll i företaget. Han hjälper sin ersättare Mikaela Grenevall att komma in i rutinerna i Skoda-hallen samtidigt som han lär yrket till Jacob Hansson Geidon som är trainee.
   – Roligt att vi kan växa tillsammans, att jag får hjälpa de nya in precis som andra gjorde för mig då jag kom hit.

Strategier
Under alla år som säljare har Svonni använt sig av tydliga mål, som han delar upp i processmål. Inom viss tid ska ett bestämt antal bilar säljas. Antalet delas upp per månad, vecka, dag. Via enkel matematik vet han exakt hur många bilar som ska säljas varje dag för att nå målet.
   – Det blir greppbart och känns inte lika överväldigande som att stirra på slutsiffran, förklarar Anders.

Tavla på Anders kontor.


Strategierna vill han föra vidare till de yngre förmågorna på företaget.
Han bär även med sig samma tankesätt för företagets strategi. Att bryta ner exakt vad som behövs för att nå målen. Närma sig visionen varje dag.

Och visionerna framöver är att växa i Gällivare, bli ännu bättre på att tillgodose kundernas behov samt följa med i den tekniska utvecklingen. Intresset för elbilar växer och Bil-City tänker vara redo.
   – Med marknadens absolut bästa produkter och medarbetare, samarbetet med våra kunder och med Volkswagen/Skoda vet jag att vi kan öka vår position ytterligare och vara den billeverantör och partner man väljer när man skall köpa bil, vart man än bor i Malmfälten. Säger Säljchef Anders Svonni.

Källa: Bil-City