Den 5 november kan man börja söka in till polisutbildningen. Jag får ibland fråg…

Den 5 november kan man börja söka in till polisutbildningen. Jag får ibland frågor om hur en bra polis ska vara och vilka goda egenskaper en sådan bör ha.
Egenskaper som brukar och kan nämnas i sammanhanget är exempelvis stresstålig, ansvarstagande, noggrann, flexibel, god förmåga att prioritera och fatta snabba beslut (och alla ni som undrar, svaret är ”ja, ja och ja!” -självklart besitter jag alla dessa egenskaper och förutom dem även en stor portion ÖDMJUKHET. Min främsta egenskap. Förutom min främsta egenskap humor i världsklass)

Skämt åsido, även om man besitter alla ovanstående egenskaper och mer därtill tänker jag ändå att empati, trygghet, en god människosyn, lyhördhet och social kompetens bör värderas minst lika högt, och framför allt -att man ska tycka om och brinna för att jobba med och möta människor i olika utsatta situationer.
Allt detta handlar ju om att vara rustad för att möta det som kommer med yrket; våld, konflikter, sorg, ovisshet. Det finns inget svart eller vitt, existerar inga facit. Vårt viktigaste redskap är oss själva.

#polisennorralappland #polisen #blipolis

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot emil.i.norralappland

Källa: Emil i norra Lappland, Kiruna