Takspecialisten får nya ägare

Erik Patomella, Henrik Patomella och Fredrik Patomella tar över Takspecialisten i Kiruna AB när Pär Sjölander Olofsson ska fokusera på sina andra verksamheter. Foto: Pressbild

Fredrik, Henrik och Erik Patomella tar över takföretaget när Pär Sjölander Olofsson satsar på sina andra verksamheter.
– Det känns mycket bra att kunna lämna över till tre personer som alla varit anställda i företaget, och som har gedigen erfarenhet, säger Pär Sjölander Olofsson.

Parallellt med Takspecialisten har Pär Sjölander Olofsson också varit delägare i och drivit Gasspecialisten, som säljer gasol på lösvikt och olika typer av gasolrelaterad utrustning, samt grillkolstillverkaren Kolektivet, som på kort tid blivit en tornedalsk exportsuccé, med stjärnkrogar i norra Europa på kundlistan. Kolektivet ingår också i affärsinkubatorn Arctic business incubator i Luleå.

– Takspecialisten ligger mig varmt om hjärtat, och det har varit en spännande resa att bygga upp ett framgångsrikt företag med många nöjda kunder, både bland företag och privatpersoner, säger Pär Sjölander Olofsson, och fortsätter:

– Men mina andra verksamheter är i mycket expansiva skeden och jag känner att det är dags att fokusera min energi ditåt.

Fredrik Patomella säger att det blir spännande att ta över ett så välskött bolag och kunna utveckla det vidare.

– Pär kommer också med sin stora expertis att vara tillgänglig för oss att rådfråga. Det är en bra trygghet, även om vi gemensamt har över 10 års erfarenhet av takläggning och andra projekt som Takspecialisten har arbetat med.

Ägarbytet genomförs formellt måndag 15 oktober.