Det legendariska skatepunkbandet Millencollin är klar för Kirunafestivalen

Millencollin. Pressbild.

Efter att ha turnéerat över hela världen är de återigen redo att spela ovanför polcirkeln. Det har gått över 10 år sedan de senast var i Kiruna. Men nu är det spikat att det legendariska skatepunkbandet Milencollin är klara för Kirunafestivalen.
Bandet bildades i Örebro 1992 och två år senare gav de ut sitt, nu klassiska, första album Tiny Tunes, senare kallat Same Old Tunes som slog ner som en bomb i den internationella punkscenen. Till följd av deras världs- och europaturnéer och musikens medverkan i allt från filmer till tv-spel hittar man Millencolin-fans i jordens alla hörn.
Men bandets senaste- och åttonde album ”True brew” är det första de släppt på sju år. Lyriskt tacklar albumet moderna sociopolitiska problem på ett sätt som de aldrig gjort förut. Till exempel det växande problemet med nationalistiska och
rasistiska partier hemma i Sverige men som även kan hittas nästan varsomhelst i västvärlden.

– Det blir en kontrast till vår förra skiva, som kanske är vår lugnaste och mest pompösa. Vi ville göra något som drog åt de influenser vi hade när vi startade bandet.”, säger Nikola Sarcevic bandets sångare och basist.

Det märks att medlemmarna i Millencolin är precis lika tighta som när de startade för 23 år, åtta album och ungefär 1500 live-spelningar sedan.
Bandet menar att de är formade ur respekt och förståelse för varandra tillsammans med deras passion för rockmusik.

– Helt galet och toppenbra bokning. Jag såg dem uppträda i Luleå tidigare i vintras och den energi som Millencolin levererar är precis det vår Kirunafestival står för, säger Alex Olofsson, festivalgeneral.

Källa: Kirunafestivalen