”Har hört en massa bra saker om KIF”

Calle Källström tog själv kontakt med KIF efter att ha hört mycket gott om föreningen.

Kiruna IF:s rykte i Hockeysverige blir bara bättre och bättre.

Calle Källström tog själv kontakt med KIF.

– Kiruna var en av de klubbarna jag helst ville till, säger han.

Läs mer: Tränaren Lahti om nyförvärvet

Hemsidan når Kiruna IF:s första nyförvärv för säsongen hemma i Karlstad. Och jorå, visst skiner solen över den värmländska staden.

I kapp med den verkar den 20-årige forwarden göra.

Det är påtagligt hur glad han är över att ha sin nya klubbadress klar.

– Det känns jätteskoj. Jag är verklgien sugen på att hoppa på tåget där uppe. Jag har bara hört en massa bra saker om Kiruna IF. Det låter som en seriös förening om man vill bli hockeyspelare i framtiden och det strävar jag efter, säger han.

Calle Källström var så pass sugen att han själv tog kontakt med KIF. Det efter att ha pratat med bekantingarna Martin Jonsson och Antonio Norberg.

– Jag känner dem från tiden i Arboga och de stortrivdes där uppe. De sa att de verkligen hade utvecklats som hockeyspelare i Kiruna och det är ju det man vill när man är i den här åldern. Dessutom har jag ett par kompisar från Boden som känner till Kiruna väl eftersom de har spelat där uppe många gånger och de sa också att det verkar vara bra där, säger Calle Källström.

Vid sidan av säsongen i Forshaga har forwarden jobbat som fritidspedagog i Karlstad. Det kommer han att fortsätta göra ända fram till midsommar. Sedan börjar fokuset att riktas allt mer norrut.

– Efter att jag har jobbat klart vill jag komma upp till grabbarna där uppe så fort som möjligt.

Meningen är att han kommer att jobba vid sidan av ishockeyn även i Kiruna.

Ett CV är på väg upp till framtida arbetsgivare och om du som läser det här känner till någon skola eller förskola som behöver bemanning får du gärna höra av dig till Kiruna IF.

Åter till ishockeyn. Calle Källström beskriver sig själv som en stor och stark spelare (är 193 cm lång och 93 kilo tung) som spelar ganska aggressivt.

– Jag gillar att tacklas och bana väg för mina medspelare och i år har jag visat att jag kan göra några kassar också, säger han.

Han vann Forshagas interna målliga med sina 13 mål i den västra serien.

– Många av dem har kommit framför mål. Jag gillar att stå där och skymma målvakten och styra in puckar men några mål har varit skott utifrån också, säger han.

Med start nästa säsong är det meningen att han ska fortsätta göra det i Kiruna IF:s tröja.

Mattias Heikki

Tycker du om målskyttar i KIF?

Visa det genom att swisha en liten slant till KIF.

123 601 38 41

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna IF A-laget hemsida http://www.kirunaif.se//KirunaIF