Premiär i Riksgränsen

Användarrättigheter för Lapland Resort i samband med marknadsföringen av Riksgränsen

Äntligen är säsong 2018 igång – det är premiär i Riksgränsen!

Efter en lång mörk höst går vi mot ljusare tider och det börjar bli anledning att ställa in siktet på fjällen. En ny skidsäsong är i antågande. Många känner säker igen känslan av att skynda sig hem efter jobbet. Packa väskorna fulla med sportutrustning, kläder och mat. Tanka bilen, skotern och styra siktet mot fjällen. Ratta in sin favoritmusik på radion, hälla upp en kopp kaffe och känna glädjen och värmen sprida sig i kroppen när bergen tornar upp sig i fjärran. Skidsäsongen är på gång. Efter månader av förberedelser är vi redo att välkomna alla nya och gamla gäster till Riksgränsen. Äntligen!

Trots att snöläget just nu är något mindre än normalt är vi övertygade om att detta kommer bli den bästa säsongen någonsin. Förra året mätte vår mätsticka hela 395 cm snö och vi hoppas givetvis på ännu mer snö i år.

Inför vintern har vi laddat på rejält med aktiviteter, event och nöjen för hela familjen. Vi har ett utbud som passar hela familjen, stor som liten.

Först på säsongens program är vår traditionsenliga säsongspremiär. Vi öppnar liftarna redan på fredagen och kommer under helgen erbjuda ett fullspäckat program för alla fest – och skidsugna. Vi kommer erbjuda dig som gäst möjligheten att testa skidor från vår skidshop. Kanske hittar du dina drömskidor som passar just dig inför vintern? Är man sugen på att testa topptur erbjuder vi möjligheten att bestiga Vassitjåkka med stighudar tillsammans med en av våra fantastiska guider. Utsikten från toppen mot utsikten är värd hela mödan, vi lovar! Känner man sig osäker på hur en tranciever fungerar bör man definitivt hänga med på en av de kurser som ges under helgen.  När benen börjar bli trötta och orken tryter efter en lång dag på fjället fortsätter firandet. I år lovar vi rejäl feststämning på Grönan. Bandet Farbror Fläsk står på scen drar igång after-skin. Pjäxdans och allsång utlovas. För de som vill ta det lite lugnare har vi även after-ski i vårt avkopplande SPA. I det reducerade inträdespriset ingår under helgen även Champange och snackas. För den som vill fortsätta firandet med oss rekommenderas även ett besök på Grönan under lördagskvällen. E-type är kvällens huvudnummer och helgens höjdpunkt. Vem minns inte hans hits ”Here we go again eller This is life” ? Kommer bli en kväll att minnas!

Efter en lång natt och dag på berget kan det vara gott med våfflor. På söndagen firar vi våfflans dag med att värma upp våffeljärnet inne i vår restaurang Metrologen. Frasiga våfflor med sylt och grädde har aldrig smakat så gott.

För den som inte besöker oss under premiären finns det fler tillfällen. Vintern kommer bli lång och snörik. I år kanske det är dags att lära barnbarnen åka skidor eller kanske finslipa den egna tekniken? Ge bort heliski skidåkning i present eller varför inte komma och bo och äta på mysiga Metrologen. Hitta all information om vinters program och kommande event på vår hemsida. Vi är klara för öppning och hoppas vi snart syns på fjället. Välkommen upp till Riksgränsen!

Per Jonsson, Marknadschef Laplandresorts