Viktor Björnström hyllar hemmaplan

Senaste filmen av Viktor Björnström är en hyllning till hans favoritplats för snowboardåkning.

Viktor björnströms senaste film ”GRÄNSEN” är en är summering av förra årets säsong. Den är en hyllning till Riksgränsen och naturen i området.
   – Det var här vi fick vår åkglädje, berättar Viktor Björnström.

Viktor Björnström och gänget blev kvar på hemmaplan hela förra vintern. De två föregående vintrarna inledde Viktor i Japan, och han var därför lite skeptisk till att stanna hemma hela säsongen. Hemmaplan bjöd dock på puder som räckte för att stilla begäret flera gånger om, vilket syns i filmen. Viktor har både redigerat filmen och producerat ljudspåret. Den här gången får man även höra Viktor sjunga till musiken.

Det är en hyllning till Riksgränsen.
   – I bergen runt Riksgränsen lärde vi oss åka och det är fortfarande den plats där vi alla njuter mest av att åka snowboard berättar Viktor och fortsätter:

   – Gänget har blivit äldre men åker nästan mer nu, även om vi inte tävlar lika mycket. På berget har vi lika kul som när vi var tonåringar, säger Viktor Björnström.

Ljudspåret är tydligt kopplat till filmen och är en del av hyllningen. I refrängen sjunger Viktor:
”Frihet är en frusen jord.
När inget längre växer,
då slår vinterbarnen rot”

Musiken är producerad enbart för filmen, och Viktor ser inte sig själv som en musikproducent. Han har alltid spelat olika instrument men säger att det är helt annat att skapa med en dator.

  – Jag är nog inte så rädd för att prova nya saker, säger Viktor Björnström och utvecklar:

 – Filmen och musiken ska gå ihop och ses mer som ett konstverk än en traditionell “edit”. Det blev inte riktigt som jag ville, mycket på grund av att man inte helt och hållet behärskar datorprogrammen. Men det är svårt att vara nöjd med det man skapat, berättar Viktor.

Han hade väldigt roligt med projektet, och ångrar inte att han stannade hemma hela säsongen.
– Det var en grym säsong med djup snö och många fina minnen. Jag hoppas vår glädje syns i filmen, avslutar Viktor Björnström.

Filmen går att se både på Viktor Björnströms Youtubekanal och Vimeokanal, även på Kiruna Lokalteve där han har en samlingssida.

http://lokalteve.se/kiruna/gransen-a-summary-of-the-spring-in-riksgransen-2017/

Nu finns också hans Instablogg på den lokala webben.

Källa: Viktor Björnström