Glädjebeskedet: KIF är helt ordinarie

KIF har tre raka segrar. Får man jubla igen ikväll? Foto: Mats Åstrand

Här är glädjebeskedet inför rivalmötet ikväll.

Kiruna åker ner till Haparanda med helt ordinarie lag.

Skador hör till vardagen i ett hockeylag och KIF har inte varit något undantag den här säsongen.

I slutet av grundserien drog både Simon Thyni och William Palovaara på sig allvarligare skador.

Thyni var tillbaka redan i omstarten och nu är även backen Palovaara i speldugligt skick.

Senast saknades en trio spelare på grund av sjukdom, men Jesper Landström, Antonio Norberg och Hjalmar Esko är även de redo att ta på sig matchstället.

Läget i truppen är naturligtvis något som glädjer tränaren Robert Lahti. Han tror på en tuff match mot Asplöven på bortaplan.

– Det blir svårt men vi känner att vi har chans till seger. Senast när vi slog dem täckte våra utespelare mellan 15 och 20 skott. Det gäller att göra något liknande ikväll, säger han.

Det var en match som Kiruna vann hemma i Lombia med 4-2.

Bortamötet i grundserien slutade med omvända siffror, Asplövenseger med 4-2. Noteras bör att tre av de fyra KIF-målen totalt har gjorts av Heikki Puustinen som verkar trivas mot just Asplöven.

Men mycket har hänt sedan de två matcherna. Som bekant dras Asplöven med en jobbig ekonomi och halva laget har bytts ut inför fortsättningserien när laget har täckt upp för tunga spelartapp med mindre rutinerade spelare.

– De fick en grym start på serien när de krossade Lejon borta (7-0) så förmodligen har pressen släppt lite på deras spelare och de kunde då spela ut ordentligt, säger Robert Lahti.

Apopå målskyttar gjorde nyförvärvet från Kalix tre av de sju målen. Patrik Forsberg blir en spelare för KIF att se upp med ikväll.

– Om vi ska slå dem krävs en toppinsats av oss där vi måste vara skärpta i alla dueller och sekvenser på isen, säger Robert Lahti.

För er som inte kan ta er till Ica Arena kan ni köpa matchen på följande länk.

https://play.staylive.se/asplovenhc

Nedsläpp 19.00. Viktiga poäng står på spel.

Mattias Heikki

Tycker du om Mattias Heikkis texter på hemsidan?

Visa det genom att swisha en liten ”kaffepeng” till KIF.

123 601 38 41

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna IF A-laget hemsida http://www.kirunaif.se//KirunaIF

DELA
Kiruna IF
Kiruna IF är en ishockeyklubb från Kiruna i Sverige. Klubben bildades 1988 då Kiruna AIF:s ishockeysektion bildade en ny förening för seniorer och juniorer tillsammans med ishockeyklubben Kiruna HC.