Lär känna unge backen Tim Nilsson

Tim Nilsson är näste spelare i KIF att svara på Tio Snabba Kirunafrågor.

Hemsidan lovar nya spelarintervjuer i veckan.

Men först det här: Näste man ut i vår populära serie Tio Snabba Kirunafrågor är den unge backen Tim Nilsson.

Han är bara 18 år men är redan med och krigar om platserna i A-laget på allvar.

Så här svarar han på frågorna.

Vad önskar du att du var bättre på som hockeyspelare?

– Jag skulle vilja vara bättre på allting såklart. Men om man ska gå in på något specifikt så skulle jag inte ha något emot att kunna vandra på blå som Joni och ”Pallo” gör! De båda lyckas ofta skapa farliga lägen.

Vad önskar du att du var bättre på utanför hockeyn? 

– På att spela Fifa. Jag är tyvärr helt värdelös på det. Det är såpass illa att jag inte ens längre orkar ta upp kontrollen och spela en match mot varken min lillebror eller mina kompisar när de utmanar en. Hade varit kul att ge Henke lite stryk i framtiden. 

Vem är din favorithockeyspelare genom alla tider?

– Nicklas Lidström. 

Vad är dina speciella rutiner inför en match?

– Mina pre-game rutiner är rätt simpla. När det är match här hemma i Kiruna försöker jag, innan man beger sig till Lombia, ta en nypa frisk luft och gå ut och gå medans man lyssnar på lite musik. Sen väl på Lombia varierar det, oftast spelar jag fotboll med de andra. Något som jag dock alltid gör är att knyta höger skridsko före vänster. Likaså när man sätter på benskydden, höger först. 

Vad är det sjukaste du har varit med om?

– Oj svår fråga! Jag kommer inte att tänka på något speciellt man varit med om som passar in här. Men matchen mot Lejon var något extra. 3500 pers var rätt häftigt att se när man klev ut på isen och sen att man dessutom mötte Jimmie Ericsson som spelat OS och VM, det var en rätt sjuk upplevelse. 

Vad är den kallaste temperaturen du har upplevt – och vad gjorde du då? 

– Ännu en svår fråga haha. Kan inte minnas det, men det måste ha varit kring -35 då jag bott här hela mitt liv. Jag kan föreställa mig att jag satt bänkad framför något tv-spel då haha.

Vad tror du malmpriset landar på vid årsskiftet?

– Jag skulle gissa på kring 65 dollar!

Vad gör du under de långa bussresorna?

– Innan de längre bussresorna brukar jag ladda ner lite serier och filmer. Helst sover man såklart, men det är inte alltid det går vägen så då är det bra att ha lite serier och filmer som man kan titta på.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Om det även är ledigt från skolan så tar jag en rejäl sovmorgon. Sen får man se vad man hittar på, om man är med kompisar eller om man spenderar dagen hemma och tittar serie eller spelar tv-spel.

Mattias Heikki

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna IF A-laget hemsida https://www.svenskalag.se/KirunaIF

DELA