Stark insats gav poäng

Kiruna IF svarade för en bra insats och tog poäng av Vännäs HC under lördagseftermiddagen.

Hemmalaget Vännäs som slagit lag som Ö-vik, Östersund och Asplöven nyligen i sin hemmahall hade stora bekymmer med det unga och hungriga Kiruna-laget under lördagen.

En jämn första period avslutades med ett mål från Rasmus Stridsman-Oja som efter fint förarbete av David Krekula innebar ledning för Kiruna IF i första pausen med 0-1.

I den andra perioden svängde momentumet fram och tillbaka mellan lagen och när krutröken lagt sig så hade vi 2-2 på resultattavlan. Det var också resutlatet efter 60 minuter och 5 minuters ”sudden” vilket gjorde att matchen fick avgöras på straffar.

-Det var en gedigen instats från vårt lag idag och vi tog en meriterande poäng idag meddelar tränaren Robert Lahti och fortsätter.

-Under första halvan av matchen så har vi mängder med bra målchanser förutom målen vi gör och spelar fantastiskt mycket bättre än senast mot Ö-vik. Tyvärr så tvingas vi spela för mycket med en spelare i utvisningsbåset och alla ”penalty kill” tar på våra krafter och vårt anfallsspel blir lidande andra halvan.

-Men som dagt, totalt sett, en mycket bra prestation och en poäng som känns välförtjänt avslutar Lahti.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna IF A-laget hemsida https://www.svenskalag.se/KirunaIF

DELA