Rullklubben Myggan blir ”Locals”

Fredrik Eriksson och Jonas Henriksson, kärnmedlemmar i Rullklubben Myggan, är taggade på att dela med sig från hallen och föreningen.

Skateboardföreningen Rullklubben Myggan som byggt och driver Rullhuset Skatehall blir nu ”Locals”, vilket innebär att de kommer bidra med ”Local News” till Kiruna Annonsblad.

2011 byggde Rullklubben Myggan om Centralskolans gamla gymnastikhall till ”Rullhuset Skatehall”. Föreningen fortsätter att driva hallen och Jonas Henriksson som är ordförande i Rullklubben berättar att de vill ha fler som får upp ögonen för den.

– Vi har framförallt fått många nya yngre medlemmar vilket är riktigt kul, men det är mestadels samma medlemmar som åker här. Vi vill att personer som kanske inte vetat om hallen eller aldrig åkt skateboard tidigare ska våga sig hit.

Jonas berättar att deras möjligheter till att göra ett bra jobb ökat då kommunen valt att sammarbeta med föreningen.

– Det är väldigt roligt att vi tillsammans med kommunen kunnat erbjuda gratisåkning under sommaren för barn och ungdomar under 16år, det har verkligen varit uppskattat, dock väljer inte alla att fortsätta åka då gratisperioden upphör.

Rullklubben Myggan hoppas kunna locka nya medlemmar med nyheter och blogginlägg från hallen. De ska göra inlägg på deras hemsida som sedan kommer upp på Annonsbladets Lokalwebb.

   – Tidigare har vi delat all information i vår Facebookgrupp där nästan bara redan befintliga medlemmar kunnat ta del av den. Nu sprids den till fler vilket förhoppningsvis kommer få andra att intressera sig för oss. Vi vill visa vilka vi är, vad som händer i hallen som exempelvis event och tävlingar samt uppmana folk att komma in och prova på.

Rullklubben planerar även att starta en Youtube-kanal så att de kan börja lägga upp filmer från hallen.

Rullklubbens ordförande Jonas Henriksson bjuder på ett trick.
Foto: Sebastian Per Karlsson

källa: Rullklubben Myggan