Han var lite ”för engagerad” på Centerpartiets stämma

Gunnar Selberg talar på Centerpartiets partistämma i Malmö.

Partiet införde en begränsning på varje talares taltid. Anledningen stavas Gunnar Selberg.

–Är man engagerad så är man. Jag har blivit politiker för att jobba för Kiruna och ingenting annat, då gäller det att tillvarata tillfällena men de tyckte nog Kiruna fick lite för mycket plats, säger han.

Det är med glimten i ögat som Gunnar Selberg berättar om de nya reglerna med maximalt sex minuter per talare, trots att de innebar att han använde upp all tid redan första dagen.

– Det är klart att det fanns fler frågor där jag gärna hade velat vara med, men jag la krutet på de viktigaste och såg till att göra Kirunas röst hörd. Som en liten känga avslutade jag varje anförande med att ”för övrigt anser jag att den begränsade taltiden bör tas bort”.

Den fråga som Gunnar Selberg lägger sitt engagemang på är att ge en mer sanningsenlig bild av Kiruna stadsomvandling

– I Kiruna tvingas människor från hus och hem, en del tvingas flytta från Kiruna, så får det inte vara. Statsmakterna i Stockholm, inklusive Centerpartiet, ska inte kunna säga att de inte visste något när media börjar uppmärksamma vad som egentligen händer, bakom alla rosenröda fasader. Men möjligheten finns kvar för Kiruna men det krävs ett omtag.