Lyckliga Pessimister på besök

Janne Bylund och Mattias Lundberg är på turne med sin uppskattade show - Den lycklige pessimisten.

Komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg kommer till Norrbotten och avslutar under turné med humorföreställningen ”Den Lyckliga Pessimisten” med besök i Kiruna och Luleå Bland annat besöker de Kiruna och Luleå innan turnéfinalen i Umeå den 29 november.

Föreställningen, som beskrivits som en ”skrattsuccé” driver hejdlöst med vad Bylund och Lundberg kallar ”Optimistmaffian”, de som åker land och rike runt och hävdar att man blir lycklig bara man ”tror på sig själv”, ”tänker positivt” och ”lever i nuet”.

När man börjar titta närmare på vad dessa ”inspirationsföreläsare” förmedlar går det inte att låta bli att göra sig rolig på deras bekostnad. Det är straffspark utan målvakt, säger Jan Bylund, och publiken verkar hålla med.

Över 20000 personer har sett föreställningen i olika delar av landet och mottagandet av de lyckliga pessimisternas budskap har varit ensidigt positivt (!).

Ja, som de pessimister vi är hade vi såklart inte räknat med det. Många beskriver att de känner en befrielse av att få en lite mer balanserad beskrivning av världen. Alla vet att skit händer, och man är less på att höra att det bara är att ”tänka sig ur problemen”, säger Mattias Lundberg.

Turnén började i Arjeplog i februari 2015 och efter att ha åkt landet runt Lundberg & Bylund tillbaka i Norrbotten för två föreställningar i Kiruna och Luleå.

Ja, jag är ju från Älvsbyn, så det är alltid kul att komma till Norrbotten. Extra kul eftersom vi vet att Norrbottningar har lite nyktrare syn på tillvaron än många andra. Sedan kommer det ju en massa optimister med inspirationsföreläsningar till Norrbotten i höst, så vi måste ju väga upp det hela om man uttrycker det så, säger Mattias Lundberg.

Så, den som är i behov av en dos Lycklig Pessimism kan vänta sig ett par rejäla kängor mot självhjälpsböcker, optimistfloskler, selfies, livscoacher och att ”hitta sig själv” och mycket annat.

Ja, vi sluggar friskt mot allt och alla, och det finns faktiskt även Norrbottningar som kan komma att få sig en känga, avslutar Jan Bylund

 

Kiruna:

Datum: 24 oktober, 19.00

Plats: Kiruna Folkets Hus

Biljetter: www.tickster.se, Kiruna Folkets Hus

Luleå:

Datum: 25 oktober, 19.00

Plats: Aulan, Lärkan Gymnasieby

Biljetter: www.tickster.se, Kulturens Hus, Luleå