Erik Niva och Jonas Nutti, Kiruna GK, vann finalplats till Paris

Erik Niva och Jonas Nutti, Kiruna GK, vann direktkvalet i Gällivare/Malmberget på söndag 20/8 med fritt deltagande i finalen på Le Golf National, Paris Frankrike.

Det var dramatiskt värre när Gällivare/Malmbergets direktkval i Gratistidningen Golf Trophy avgjordes i helgen. Kirunagolfarna Erik Niva och Jonas Nutti lyckades avsluta starkt på det artonde och sista hålet och vann på par, två slag före Per-Anders Dynesius och Sven-Erik Lindh, Gällivare/Malmberget GK.

Erik Nivas fina inspel på sista hålet hamnade två meter från hål och då den efterföljande putten satt var birdien (ett under par) ett faktum. Spelpartnern Jonas Nutti hade samtidigt hamnat i ett besvärligt läge i ruffen med greenen lutande från honom. Men Jonas lyckades chippa fram bollen och sätta putten för fyra slag i hål och ett par. Erik och Jonas gick i tävlingens sista boll, och för deltagarna som spelat färdigt blev det en spänd väntan på de sista lagen där dagens vinnare gick.

– Jag har spelat många rundor med Erik men jag har aldrig sett honom spela lika bra som idag, sa Jonas Nutti i segertalet under prisceremonin där de fick ta emot vinstbevisen på deltagande i finalen, som går på Le Golf National i Paris senare i höst.

Kvaltävlingar i Boden 26/8 och Piteå 27/8

Nu till helgen går nästa direktkval-tävlingar och det är Boden 26/8 och Piteå 27/8 som står på tur.

Världsfinalen pågår under tre dagar och man räknar ihop totalresultatet efter sista dagen för att få fram ett vinnarlag. I direktkvalen är spelformen ”Dubbelsingel” och det har varit uppskattat av deltagarna, menar tävlingsledaren Peder Gidlund från Gratistidningen.

– Anmäl ert lag till något av direktkvalen. Le Golf National är en världsbana strax sydväst om Paris i Versailles-området och det kommer att bli spännande i finalen i år samtidigt som vi firar 5-årsjubileum med tävlingen, uppmanar Peder Gidlund.

Resultatlista Gällivare/Malmberget 20/8 – klicka här…

 

Direktkvalorter

  • Kiruna 13/8 (vinnare Tomas Salmi och Tor Strålberg, Kiruna GK, 147 slag, +7)
  • Kalix 19/8 (vinnare Peter Norén och Rickard Forsberg, Kalix GK, 142 slag, par)
  • Gällivare/Malmberget 20/8 (vinnare Erik Niva och Jonas Nutti, Kiruna GK, 142 slag, par)
  • Boden 26/8
  • Piteå 27/8
  • Luleå 3/9
  • Gumbalde/Gotland 10/9

Mer info: www.gratistidning.com/golftrophy