Gratistidningen Golf Trophy 2017 – första laget klart till världsfinalen i Paris

Glada golfare från Kiruna -Tomas Salmi och Tor Strålberg som vinner fritt deltagande i finalen på Le Golf National, Paris Frankrike.

Tomas Salmi och Tor Strålberg, Kiruna GK är det första laget som är klart för finalspelet i Gratistidningen Golf Trophy som hålls på den kommande Ryder Cup-banan – Le Golf National i Paris 19-22 oktober. Kirunagolfarna vann direktkvalet i Kiruna under söndag 13/8 med sex slag före närmaste följande lag. Under augusti/september avgörs fler direktkval på de orter där Gratistidningen har utgivning och Tomas och Tor ser fram emot finalen och få mäta sig med de övriga lagen. 

Det var ca 60 stycken förvantansfulla golfare som var samlade på golfbanan i Kiruna. På morgonen var det molnigt och lite kyligt men vid första utslag kl. 09.00 hade molnen skingrats och deltagarna skulle få spela 18 hål i ett strålande solsken och en golfbana i absolut toppskick.

Gratistidningen Golf Trophy hålls för femte året och antalet deltagare har ökat från år till år. Tävlingsformen är lagspel där de två spelarnas singelresultat läggs ihop. En uppskattad specialare är att om laget gör ”dubbelbirdie” dras ytterligare två slag bort. Tomas och Tor hamnade till slut på 147 slag netto och det är 7 slag över deras golfhandicap och sex slag före närmaste lag med Jonas och Niklas Nutti, Kiruna GK.

– Jag kände efter de första nio hålen att att våra chanser att vinna var borta men min lagkompis Tomas spelade bra och jag lyckades vända och få till spelet de sista nio hålen och det räckte hela vägen, berättade Tor Strålberg under tacktalet efter de hade fått ta emot vinstbevisen fri resa, boende och golf i Frankrike av Peder Gidlund från Annonsbladet/Gratistidningen.

 

Världsfinalen på Le Golf National

Världsfinalen pågår under tre dagar och man räknar ihop totalresultatet efter sista dagen för att få fram ett vinnarlag. I direktkvalen är spelformen ”Dubbelsingel” och det har varit uppskattat av deltagarna menar tävlingsledaren Peder Gidlund från Gratistidningen.

– Tävlingsformen gör att båda spelarna i laget måste spela bra golf för att kunna vara med och slåss om segern. Det räcker inte med att en spelare gör bra ifrån sig på ett hål som det är i Bästboll utan det gäller för båda att hålla ihop spelet, förklarar Peder Gidlund.

För att delta krävs att man har högst 26 i Handicap som är gräns och det beror på att detsamma gäller för spel på finalbanan Le Golf National.

– Anmäl ert lag till något av direktkvalen. Le Golf National är en världsbana strax sydväst om Paris i Versailles-området och det kommer att bli spännande i finalen i år samtidigt vi firar 5-årsjubileum med tävlingen, uppmanar Peder Gidlund.

Resultatlista Kiruna 13/8 – klicka här…

Direktkvalorter

  • Kiruna 13/8 (vinnare Tomas Salmi och Tor Strålberg, Kiruna GK, 147 slag, +7)
  • Kalix 19/8
  • Gällivare 20/8
  • Boden 26/8
  • Piteå 27/8
  • Luleå 3/9
  • Gumbalde/Gotland 10/9

Mer info: www.gratistidning.com/golftrophy