VW Masters i golf vanns av Henrik och Filip

Roger Pettersson (Bil-City) och Mats Hult (VW Sverige) flankerar vinnarna i VW Masters Henrik Lyngmark (A-klass) och Filip Henriksson (B-klass).

I helgen, lördag 12/8 avgjordes VW Masters i Gällivare där Bil-City i Malmfälten var lokal partner i kvaltävlingen. Mats Hult, ansvarig för VW Masterstouren och Roger Pettersson från Bil-City var mer än nöjda över det stora deltagarantalet och tävlingarna på Gällivare/Malmbergets golfbana. Vinnare i A-klassen blev Henrik Lyngmark och i B-klassen Filip Henriksson båda från Gällivare. De får senare i höst spela Sverigefinal på Ekerum på Öland.

VW Masters har körts under många år och är en populär golftävling där Mats Hult från VW tillsammans med den lokala partnern ställer i ordning flera bilar som inramning på golfanläggningen. Första tee (utslag) är mycket spektakulärt och utgörs av en mindre lastbil där själva flaket gjorts om till en gräsmatta.

Efter gemensam frukost och genomgång av tävlingsreglerna startar alla spelare samtidigt i en så kallad ”shotgun” start. Servicen på banan var toppklass då Mats och Roger åkte runt på banan med golfbil och serverade kaffe, mackor, bullar och massor av godis.

 

Henrik Lyngmark och Filip Henriksson vann

Vem vann då? Henrik Lyngmark, Gällivare Malmberget GK spelade fin golf vilket räckte till vinst i A-klassen och han berättade vid tacktalet att han nu vet hur det känns när det mesta går i hål under en runda. I B-klassen triumferade Filip Henriksson, också från hemmaklubben med ett slag före Gunilla Olsson som var endast en ynka centimeter från Hole-in-one och därmed skulle vunnit en bil och en golfresa till Spanien. Bättre lycka nästa gång eller vad är det man säger…

 

Vimmelbilder finns upplagda…

Resultatlista VW Masters 12/8 – Gällivare

Källa: Bil-City Malmfälten