Kirunas golfbana är i toppskick

August Gidlund, junior i Kiruna Golklubb gör tummen upp för greenkeeper Palle & Co som sköter banan på ett formidabelt sätt.

Nu är golfsäsongen i full sving och kirunas golfare samlas ute på den fina golfbanan som ligger invid och på det gamla gruvområdet i Tuollavaara. I år är banan kanonfin och framför allt greenerna som nog aldrig varit bättre inför kommande tävlingar.

I augusti börjar normalt Kirunas golfbana bli riktigt fin. Vårt geografiska läge gör att i juni spelar golfarna lite på nåder och förhållanden kanske inte riktigt är som i de södra delarna av vårt land. I år verkar vädergudarna och de som jobbar med banan haft ett bra samarbete då den nog aldrig varit i bättre kondition. Speciellt greenerna är bättre än någonsin, jämna och täckta med ett fint gräs som gör att bollen rullar bättre och fler puttar går i kopp.

Nu är det tävlingsdags

I augusti och september tävlas det också på Kiruna GK. Redan till helgen på söndag spelas den populära lagtävlingen Gratistidningen/Annonsbladet Golf Trophy 2017. Den brukar locka många deltagare då vinnarlaget vinner fritt deltagande i världsfinalen i Paris senare i höst. 19-22 oktober avgörs det på den kommande Ryder Cup banan – Le Golf National.

Klubbmästerskapet, som alltid är prestigefyllt, avgörs lite senare den 16-17 september. Så än finns det gott om tid och fina möjligheter på en bana i superskick att vässa formen inför KM:et.

Oviss framtid

Golfbanan i Kiruna påverkas av E10:an nya dragning och det är fortfarande oklart hur det kommer att se ut nästa år.

– Det är redan försenat flera år och uteblivna besked och åtgärder hotar hela verksamheten i klubben, menar Pia Kyrö som är ordförande i Kiruna Golfklubb.

 

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna Golfklubb hemsida http://www.kirunagolfklubb.se/Nyheter

DELA
Kiruna Golfklubb
Kiruna Golfklubb har en fin 9-hålsbana och övningsområde efter Kurravaara-vägen (skyltat). Banan ligger på det gamla nedlagda gruvområdet i Tuollavaara.