”Ett bekymmersfritt bilägande”

Veikko Rajala, Vertech, till vänster, erbjuder sina anställda en bil via Bil-City i Kiruna. Till höger, Bil-Citys representant Anders Svonni. Foto: Camelia Kamal.

Ett bekymmersfritt bilägande, utan vare sig lån eller kontantinsats. Visst låter det bra? De anställda vid Vertech i Kiruna har en sådan  löneförmån som innebär att de kan köra en helt ny bil, miljövänlig och säker, på sin fritid. En förmån som flera har nappat på och uppskattar.

Vi träffar Veikko Rajala, som driver företaget Vertech i Kiruna. Sedan ett par år tillbaka erbjuder han sina anställda att byta en del av sin bruttolön mot att få köra en ny bil privat.

– Som arbetsgivare vill jag kunna erbjuda mina anställda olika typer av förmåner och personalbil är ett alternativ. Jag brukar säga att arbetsdagen börjar när du lämnar hemmet, då är det bra om du kan ta dig till jobbet i en säker och miljövänlig bil. Som dessutom är roliga att köra, säger Veikko.

En samling nöjda bilägare, anställda vid Vertech i Kiruna, tillsammans med Anders Svonni, Bil-City, längst till vänster.

En personalbil fungerar så att du som anställd låter din arbetsgivare dra av en fast summa varje månad på din bruttolön. För den summan, som vanligen ligger på 2000 kronor och uppåt, får du köra en ny bil på din fritid, utan några övriga avgifter förutom drivmedlet.

Mattias Svonni är en av Vertechs anställda och inne på sin tredje bil via arbetsgivaren och Bil-City. Han ser många fördelar.

”Det här har funkat felfritt och jag är väldigt nöjd.”
Mattias, anställd Vertech, som kör förmånsbil.

 

– Det här har funkat felfritt och jag är väldigt nöjd. Du slipper alla oförutsedda utgifter, skatter, service, köpa nya däck, du slipper kontantinsatser och annat. Och att det är roligt köra en helt ny bil, något som man annars kanske inte har möjlighet till, gör inte saken sämre, säger Mattias.

Anders Svonni vid Bil-City berättar att allt fler arbetsgivare vill erbjuda personalbil till sina anställda.

– Det är kostnadsneutral för arbetsgivaren och den anställda får ett bekymmersfritt bilägande, utan vare sig lån eller kontantinsats. Avgiften är den samma varje månad, hela året. Att man också får välja vilken typ av bil man vill köra, hur den ska vara utrustad etcetera gör det hela väldigt attraktivt.

FÖRDELAR MED PERSONALBIL

  • Fast månadskostnad.
  • Fri service.
  • Lägre försäkringskostnad.
  • Möjlighet till att ha miljöbil.

 

Vill du också kunna erbjuda dina anställda en personalbil?

För mer information, kontakta
Anders Svonni, Bil-City: 0980-667 73
www.bilcity.com

Källa: Bil-City