Vilket 5-årskalas!

Ballonger hänger i entrén, glada barnröster hörs över skogen. Förskolan Fjällbjörken fyller fem år och har bjudit in till öppet hus. Förskolans ordförande Jimmy Töyrä hälsar välkommen i grinden.

”Det är starkt engagemang från personal och föräldrar som skapat denna fantastiska förskola” säger Jimmy. Inne i lokalen är det uppställt för vernissage och det är intressant att se hur en relativt liten lokal kan nyttjas så kreativt. Denna dag sker det mesta av aktiviteterna utomhus, korvgrillning, tipspromenad, möjlighet att prata med personal och föräldrar. Förutom personalen uppmärksammades grundarna till förskolan. Eftermiddagen avslutas med utspark för årets sexåringar. Iris Agronius, 6 år, sammanfattar tiden på Fjällbjörken: ”Jag kommer sakna er från mitt innersta hjärta”. Det låter som ett mycket gott betyg!

Lite information om Fjällbjörken
Föräldrakooperativet Förskolan Fjällbjörken är en förskola där utbildning sker utifrån ett Reggio Emilia-filosofiskt förhållningssätt med fokus på utomhuspedagogik. Verksamhetens grund har hållbarhet i fokus. Barnen serveras en ekologis, väl sammansatt hemlagad kost och där föräldrarna har och förväntas ha en stor delaktighet i barnens vardag.
2012 öppnade Förskolan Fjällbjörken Ekonomisk Förening portarna för de första 20 barnen. Förskolan är ett föräldrakooperativ som grundades av ett gäng djärva föräldrar som ville vara med och påverka sina barns vardag och drivs idag i samma anda
Förskolans ute- och innemiljö ska utveckla barnens kreativitet, locka till nyfikenhet och skaparlust och följer Reggio Emilias filosofi. All mat lagas från grunden och barnen får vara med vid odling, tillagning och kompostering. Förskolan Fjällbjörken vill vara del av ett hållbart samhälle där alla får möjligheten att bidra, beröra och påverka.

Vill du veta mer? www.fjällbjörken.se

DELA