Norrlands äldsta badmintonklubb fyllde 70 år!

Stig Landin uppmanar folk att komma och prova på Badminton.

Badmintonklubben Fjädern i Kiruna fyllde 70 år i år och det firades under den årligt återkommande hemmatävlingen, Polarfjädern.

BMK Fjädern fyllde 70 år i år och det valde klubben att fira under deras hemmatävling, Polarfjädern, som varade helgen mellan 25-26 Mars. 120 badmintonspelare fyllde Sporthallen i Kiruna och spelarna kom från Norrbotten, Västerbotten och Nordnorge. Ungefär 300 badmintonmatcher spelades under helgen för att göra upp om medaljerna. Klubbordförande Stig Landin kändes sig stolt och glad.

– De visar på att vi är en seriös klubb när vi klarat oss så länge. Det har vi gjort tack vare duktiga ledare och klubbmedlemmar och så har vi förstås lyckats hålla i vår ekonomi, berättar Stig Landin.

Firandet visade sig i form av speciella tröjor som varje guldmedaljör fick och tårta på eftermiddag på lördagen. Klubben höll även i en bankett på lördagskvällen för de spelare som tävlat under helgen.

Badminton är en av världens snabbaste bollsporter inomhus och är en populär sport spridd över hela världen. Det är en sport som både gamla och unga, tjej eller kille kan spela, berättar Stig Landin. Han uppmanar folk att komma och prova på då det är en billig sport som ger bra motion.

Rebecca Eliasson, 21 år, som spelat för klubben i 6 år berättar hur hon tycker det bästa med badminton är hur det är både en individuell sport, men samtidigt en lagsport. Att de är ett bra sätt att träffa på nya människor.

Källa: BMK Fjädern