Alpina framgångar för Norrbottensåkare

David Grape-Larsson, Luleå Alpina och Sofie Gidlund, Kiruna BK nöjda efter helgens storslalom i Tärnaby.

De norrbottniska alpinåkarna var i farten i helgen och lyckades hålla sig väl framme med vinster och flera pallplatser i FIS-tävlingar i Sverige och Finland. I Tärnaby vann David Grape-Larsson, Luleå Alpina och Sofie Gidlund, Kiruna BK kom på tredje plats i storslalom.  I finska Pyhä tävlades man både i storslalom och slalom där dominerade Hannes Grym, Storklintens Alpina  med två vinster och en andra plats.

Medan två av norrbottens  manliga skidäss Anton Lahdenperää, Gällivare och Kristoffer Jakonsson, Boden har varit på landslagsuppdrag i Val d’Isere och tävlat i världscupen har de yngre förmågarna som satsar på att ta sig upp en intensiv tävlingsperiod innan juluppehållet. Förra helgen var det FIS-tävlingar i Arvidsjaur och den här helgen var det uppdelat på Tärnaby och finska Pyhä.

David Grape-Larsson har gått från klarhet till klarhet från mitten av förrra säsongen och nu fick 21-åringen från Luleå till det ordentligt. Förutom vinsten på söndag kom David på andra plats under lördagen och kunde inkassera två fina pallplatser. Två pallplatser gällde även för Sofie Gidlund, 20, och det var de första i storslalom för säsongen. 20-åringen från Kiruna placerade sig tvåa i slalom tidigare i vinter i FIS-tävlingarna i Kiruna. Både David och Sofie går på Tärnaby Skidakademi där de kombinerar högskolestudier med sina alpina satsningar.

 

Grym helg

Bodenåkaren Hannes Grym, 20, fanns på plats i finska Pyhä och det var intensiva tävlingsdagar med två storslalom och två slalom på programmet. Hannes visade att formen är på topp med två vinster och en andraplats. Han körde ur i fredagens slalomtävling i andra åket efter att ha haft ledningen efter det första så att Hannes var helgens dominant rådde det ingen tvekan om.